Flakkeese organisaties


Op het eiland Goeree-Overflakkee zijn meerdere organisaties die zich inspannen om de geschiedenis, gebruiken en tradities voor het nageslacht te behouden of te tonen.

De informatie van deze organisaties kan u ook helpen bij uw genealogisch onderzoek of het plaatsen van uw onderzoek in de tijd.Stichting WO2 Goeree-Overflakkee

De doelstelling van Stichting WO2 Goeree-Overflakkee is onder meer “Het behouden en documenteren van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee ten tijde van de Tweede Wereldoorlog”.

http://wo2go.nl

 

 

 


Streekarchief Goeree-Overflakkee

logo-streekarchief-kleinHet streekarchief is gevestigd aan de Dwarsweg 40, 3241 LB te Middelharnis.

De studiezaal is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 en van 13.00-16.30 uur.

Op de website van het streekarchief vindt u onder meer artikelen over de geschiedenis van het eiland Goeree-Overflakkee en haar bewoners. Zie:

www.goeree-overflakkee.nl/streekarchief/lokale-historie_42293


Historische Vereniging De Motte

logo_de-motte_goeree-overflakkeeHet doel van de Historische Vereniging voor Goeree-Overflakkee “De Motte” is het onderzoeken en publiek maken van de historie van Goeree-Overflakkee met behulp van archeologie en archiefonderzoek.

De vereniging geeft ook drie keer per jaar het blad ‘De Ouwe  Waerelt’ uit. In dit blad worden artikelen over de geschiedenis  en archeologie van het eiland gepubliceerd.

www.demotte.nl

 


Streekmuseum Goeree-Overflakkee 

streekmuseum-middelharnis_goeree-overflakkee_genealogieDe Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk is opgericht in 1949 en heeft  als  doelstelling om op aansprekende wijze het verhaal van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee te vertellen en het erfgoed van het eiland te bewaren.

Het streekmuseum is gevestigd aan de   Kerkstraat 4-12, 3245 AK te Sommelsdijk.

http://www.streekmuseum.nl

 


Stichting Eeuwkant

ensemble-eeuwkant_goeree-overflakkeeDe stichting Eeuwkant verzorgt onder meer de inrichting van de collectie streekdracht en streeksieraden van het streekmuseum, en luistert allerlei activiteiten op door de aanwezigheid van een groep mensen in historische kleding.

 

 

 


Sociëtiet Rethorica    

socie%cc%88teit-rethorica_sommelsdijk_goeree-overflakkeeDe sociëteit Rethorica is opgericht op 26 november 1515.

Het bestuur van Rethorica heeft als belangrijke taak de resterende bezittingen, waaronder zeer waardevolle voorwerpen evenals historische archiefstukken, voor het nageslacht te bewaren en toegankelijk te maken. Ook werkt ze mee aan historische publicaties (bijvoorbeeld over oude veldnamen en boerderijen).

www.societeitrethorica.nl

 


Molenstichting Goeree-Overflakkee link maken van foto

molenstichting_goeree-overflakkeeU kunt op Goeree-Overflakkee nog 12 windkorenmolens vinden. Van deze 12 molens is één molen (in Ouddorp) particulier bezit. De resterende molens zijn in bezit van de Stichting Tot Behoud Der Molens op Goeree-Overflakkee, kortweg Molenstichting Goeree-Overflakkee genoemd.

www.gomolens.nl

 


Trammuseum Ouddorp

tramstation-middelharnis_goeree-overflakkee_genealogieDe Stichting RTM Ouddorp beschikt over een fraaie collectie stoom- en diesellocomotieven , rijtuigen en goederenwagen waarmee de Rotterdamse Tramweg Maatschappij in vroeger tijden op het eiland Goeree-Overflakkee reed.

Het trammuseum bevindt zich aan de noordzijde van de Brouwersdam, aan de G.C. Schellingerweg 2 te Ouddorp.

www.rtm-ouddorp.nl


This function has been disabled for HET FEIJNE KWARTIER - genealogisch onderzoek naar voorouders van het eiland Goeree-Overflakkee -alle rechten voorbehouden-.