Historische markt als afsluiting jubileum: Annejet van der Zijl, Flakkeese mannen in Wierden en nog meer


De markt ter afsluiting van het 25-jarig jubileum van het GCGO begint vaste vorm aan te nemen. Op zaterdag 28 oktober a.s. kunt in van 10-16 uur terecht in de Prins Maurits scholengemeenschap in Middelharnis voor een gevarieerd programma. Na de officiële opening kunt u de kraampjes van diverse verenigingen en instellingen bezoeken. We hebben voor u twee langere presentaties: om 11 uur vertelt Kees Kroon van de historische vereniging Wierden over De Kersttrein van Wierden (een trein met veel dwangarbeiders van Flakkee die onderweg naar Duitsland met kerst 1944 nabij Wierden werd beschoten). Kiest u voor een andere lezing, dan vertelt André Kastelein om 10.45 over de geschiedenis van Goedereede.

‘s Middags om twee uur is de beurt aan Annejet van der Zijl. Deze schrijfster zal in gesprek gaan met Kees van Rixoort en vertellen over haar historisch onderzoek dat uitmondde in een aantal vlot en verantwoord geschreven biografieën (o.a. over prins Bernhard, Heineken sr, Annie M.G. Schmidt en ‘Sonny Boy’). Er is ook gelegenheid een boek te laten signeren.

We hopen onze donateurs en vele belangstellenden op deze dag, de laatste activiteit op het eiland in de Maand van de Geschiedenis, te ontmoeten.

 


This function has been disabled for HET FEIJNE KWARTIER - genealogisch onderzoek naar voorouders van het eiland Goeree-Overflakkee -alle rechten voorbehouden-.