Websites over Flakkeese families


Een aantal genealogen, waaronder donateurs van Het Feyne Kwartier, heeft een eigen website waarop zij een deel van hun zoektocht naar voorouders van het eiland Goeree-Overflakkee en vaak ook hun nakomelingen publiceert. Op deze websites vindt u wellicht net die informatie waarna u al enige tijd op zoek bent. Op diverse sites zijn ook foto’s en andere informatie opgenomen die uw stamboom kunnen verrijken.

 


Braber

Genealogie Braber, van Flakkee

Op deze website van Hans den Braber uit Bilthoven vindt u diverse families van Goeree-Overflakkee. Met name over de familie den Braber en varianten op deze naam als Brabers, Braber, de Braber en van den Braber.

Veel personen in deze stamboom komen uit Oude-Tonge, Den Bommel, Ooltgensplaat en Nieuwe-Tonge.


 Doel, van den

Genealogie van de familie van den Doel

Op deze website vind je genealogische informatie over de familie Van den Doel en over aanverwante families zoals Jumelet, Korteweg, Davidse, Overweel, Kok en nog een aantal andere. De vroegst voorkomende stamvader op deze website is Jacob Arentsz van den Doelen die rond 1615 geboren werd en waarvan wordt aangenomen dat hij zich, komende uit het plaatsje Doel in Vlaanderen, in Dirksland heeft gevestigd


Koene

Cor Koene Genealogie

Cor Koene, geholpen door zijn zoon Hans, houdt zich al vele jaren bezig met stamboomonderzoek. Op zijn website vind u dan ook heel veel informatie over personen afkomstig van het eiland Goeree-Overflakkee. Met name uit het oostelijke deel van het eiland, zoals Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Maar ook voor informatie over de andere plaatsen loont een bezoek aan deze website zeker de moeite. Ook vind u op deze website ook foto’s en andere gegevens, zoals over doopboeken terug.

Enkele van de vele familienamen waarvan u via deze website gegevens kunt vinden zijn: Koene, Hameeteman, Smits, Van Dravik, Huijer, van Tilburg, Houthuijzen, Van Vugt, Esser, Bogers, Vervloet, Van Etten, Van Oorschot, Van der Made, Segers, Knoope.


Kolff

Genealogie van 20 generaties Kolff

Meer dan in enige andere plaats in ons land zijn in Middelharnis herinneringen aan de familie Kolff bewaard gebleven. Meer dan twee eeuwen lang hebben er dan ook leden van deze familie gewoond, in sommige periodes zelfs meerdere gezinnen tegelijk. Ze hebben er gewerkt, van alles aangepakt, kortom gedaan wat hun hand vond om te doen.

De aktiviteiten van de familie op het eiland Overflakkee beginnen in 1710, als Cornelis Kolff (C Xc) (1685-1759), Den Haag vaarwel zegt en zich als notaris te Middelharnis vestigt. Hij zou ook de ambten van secretaris en ontvanger, tevens rentmeester, van de ambachtsheerlijkheid Middelharnis bekleden. Maar het bleef niet bij het regenteske. Hij spreidde zijn risico en investeerde bij voorbeeld ook in een schip. Na de dood van zijn vrouw in 1738 echter verliet hij het eiland en verhuisde naar zijn geboortestad Maassluis.


Oostenbrugge en Speé

Genealogie van Poortvliet – Gorissen

Op deze website van Tineke van Poortvliet vindt u onder meer informatie over:

Familie van Oostenbrugge

De familie van Oostenbrugge die hier beschreven wordt, woonde en werkte sinds het midden van de 18e eeuw op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee.
De plaats Stellendam is het uitgangspunt voor het genealogische ondezoek. Met name het gezin Andries van Oostenbrugge en Elizabeth Troost, gewooond hebbende aan de Voorstraat.

De oudste tot nu toe bekende voorvaders van Oostenbrugge komen uit het Gelderse Ochten en omgeving.
Nakomelingen hebben zich over grote delen van Nederland verspreid, maar concentreert zich toch vooral in Zuid-Holland met name Goeree Overflakkee.
Aanverwante families zijn oa. Troost, Koppenaal, Lokker en Koese.

Familie Speé

De hier beschreven familie Spee woonde en werkte sinds het midden van de 18e eeuw op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee met name in Ouddorp. De naam van deze Ouddorpse familie wordt alleen nog in de Verenigde Staten voortgezet.
De oudste bekende generaties Spee komen uit Baarlo in Limburg.
Aanverwante families zijn oa. Voogd, Kievit, en van der Linde.


Rumpt en Jongeling

Genealogie familie van Rumpt – Jongeling

Op deze website van de familie van Rumpt-Jongeling treft u onder meer informatie over de familienamen Bakker, Van Rumpt, Van Prooijen, Van der Velde, Visser, Kievit, Braber, Van Es, Van Putten, Hartman, Van Eck en Kalle. Deze gezinnen zijn voornamelijk afkomstig uit de dorpen Den Bommel, Dirksland, Herkingen, Middelharnis en Stad aan `t Haringvliet


Wesdorp

Genealogie familie Wesdorp

Op deze website vindt u de Genealogie van de familie Wesdorp, van oorsprong een Thoolse familie, die onder meer in Den Bommel is neergestreken. Naast informatie over de familie Wesdorp treft u in deze website ook Flakkeese namen aan als Keijzer, van der Welle en Nelisse.


Visserfamilies uit Middelharnis

over vissersfamilies van vnl. Middelharnis (en allerlei verhalen eromheen)

Op deze website vind u interessante achtergrond informatie over Middelharnis en de vissersfamilies. Enkele namen die u op deze site kunt vinden zijn Meijer, Slis, Van den Hoek, Van Gelder, De Koning en De Man.


 

Heeft u ook een website met informatie over families afkomstig van Goeree-Overflakkee of kent u dergelijke website, meld ze dan bij de webbeheerder via het contactformulier.


This function has been disabled for HET FEIJNE KWARTIER - genealogisch onderzoek naar voorouders van het eiland Goeree-Overflakkee -alle rechten voorbehouden-.